2 Ocak 2010 Cumartesi

kardan adam pasta



bu kardan adamla bir yılı daha karşıladık herkesin yeni yılını kutlar mutluluk dilerim çok şirin görünüyor değilmi arkadaşım zübeydenin kızı nehir için yaptığım bu şeker hamuru kaplama pasta gerçekten güzel oldu.nehire gerçekten bir süpriz oldu nehir 2,5 yaşında ve cok tatlı bir prenses bende onun bize gelmesi şerefine bu pastayı yaptım ve size yapılışını anlatacağım.

birgün önceden klasik şeker hamuru tarifimden bir gece önceden şeker hamurumu hazırladım.

Ertesi gün fazla vaktim olmadığından hazı pastaban aldım ve işe koyuldum. küçük keklerden 2 tane kullandım keserek istediğim büyüklükte kek hazırladım




KREMA:

ganaj kullandım bu şeferki biraz daha farklı bir tarif

bu pasta için geçerli malzemeyi yazıyorum unutmayın bu 2 pasta biyiklüğünde eğer 1 pasta yapacaaksanın yarım ölçü kullanın

400 gr çikolata
400 gr krema
1 poşet krem şanti
yarım su bardağı süt

kremayı ısıtıyoruz içine kırdığımız çikolataları ekleyip iyice karıştırıyoruz. 1 saat kadar oda ısısında inlenmeye bırakıyoruz. kremşantiyi sütle cırpıp onuda buzdolabında beklemeye bırakıyoruz daha sonra ikisini birleştiriyoruz ve içine yarım şişe81 ml) sıvı vanilya(büyük markatlerde bulabilirsiniz)  ekleyip kullanmaya başlayabilirsiniz.


şimdi keklteki o cıbuklar ne diyeceksiniz onlar aslında çöp şiş için kullanılan kürdan şişler burdaki fonksiyonu kardan adamın kafasını sabitlemek keştiğim kekleri şişlerden gecirerek kremalarını sürdümdaha sonra kalan kek parcalarını ufaladım içine biraz krema koyup bulamaç halinde bir karışım elde ettim pastama yuvarlak bir
 şekil verdim. baş içinde aynı işlemi tekrarladım onun içine şiş koymadım tabi.

daha sonra bunlar buzdolabında soğumayı beklerken butter cream hazırladım (tarifine üzerine tıklayarak bakabilirsiniz)

pastanın son katmanını içine biraz kakao karıştırdığım butter cream ile yaptım






bu parçayı şeker hamuru ile kapladım daha sonra pastanın içine yerleştirdiğim cubukların üzerine mukavvadan kestiğim yuvarlağı strech film ile kaplayıp  koydum üzerine ikinci pastayı şeker hamuruyla kaplayıp bedene  oturtum  bu sayede kardan adamın kafası sabitlenmiş oldu.



renklendirdiğim şeker hamuruyla kardan adamın atkı ve beresini yaptım.gözlerini yapmak için ise cikolata kaplı fındıklardan yararlandım



AFİYET OLSUN...

5 yorum:

efsun dedi ki...

Meral,

Blogunu ziyaretimde ilk karsima cikan bu sevimli pastan oldu, Ellerine saglik gercekten de cok begendim.. Cok sirin bir pasta olmus :-)

Adsız dedi ki...

cok teşekkür ederim efsun beğenmene cok sevindim

Adsız dedi ki...

merhaba arkadaşım pasta çok şeker olmuş ellerinize sağlık sevgiler www.mikrotem.blogspot.com

ÇAK Çikolata ve Pasta dedi ki...

Merhaba, benim kardan adam pastamı beğenmişsiniz ama sizinki gerçekten çok şeker olmuş :) Benim de amacım aslında 3 boyutlu yapmaktı ama zamanım olmadığı için uğraşamamıştım. Sizin pastanızı görünce çok beğendim ellerinize sağlık :)

meral cebeci dedi ki...

teşekkür ederim çiğdemciğim evet üç boyutlu cok uğraştırıyor zamanında yoksa zor olurdu ben epey uğraştım .yıkılmasın diye bir nevi inşaat yaptım pastanın içine :) şaka bir yana beğenmene sevindim gerçekten bu arada ikimizde ankaralıymışız.