26 Kasım 2011 Cumartesi

TIRTIL KURABİYE

Oğlumun çok sevdiği TIRTIL kurabiyeler için bir püf noktası önereceğim

anneciğim bu kurabiyeyi metal huni seklinde bir aparatla yapıyor çok eskiden almış araştırmama rağmen hiç bir yerde bulamadım bende onun yerine ne kullanabilirim diye düşünürken kremi duyları geldi aklıma bie denemek istedim resimde gördüğünüz duyu kullandım (benim kurabiyeler biraz daha tombul ve biraz yanık ) daha kucuk ağızli duyla daha ince olurlar onunla da deneyeceğim en kısa zamanda şimdi malzemelere gecelim

2 tepsi için

2 yumurta
2 çay bardağı seker
1 kasık yoğurt
Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Kabartma tozu
Vanilya
Alabildigince un

Kulak memesi kıvamına gelince duyun icinden elinizde itiyorsunuz hamuru tepsiye 180 derecede hafif pembelesince fırını kapatın kurabiyeler icinde beklesin hemen çıkartmayın içlerini çeksinler çok çabuk pişiyorlar gözünüz fırında olsun kapatmak için geç kalmayın benim gibi :)

Hiç yorum yok: