18 Ocak 2010 Pazartesi

MODELLEME HAMURU

                     MODELLEME HAMURU TARİFİ



            30 ml su
          1,5 tatlı kaşığı jelatin
          80 gr glikoz
          2,5 tatlı kaşığı gliserin
          10 ml tylose-c
          500 gr pudra şekeri

jelatini suyun içine koyup karıştırıyoruz 5 dk bekledikten sonra benmari usulü ısıtmaya alıyoruz kaynamamasına dikkat edin içine gilikoz ve gliserini ekleyim şeker hamuru hazırlamasında olduğu gibi şeffaf bir hal alana kadar ısıtıyoruz.pudra şekerimizin içine bu sıvıyı ekleyip karıştırıyoruz.biraz soğuyunca elimizle yoğuruyoruz.artık hamurumuz hazır.renklendirerek istediğimiz şekili yapabiliriz.

tylose-c: bu madde hamurumuzun kıvam almasını ve rahat calışılmasını sağlıyor,geç kuruyor ve kuruduğunda şekli bozulmuyor.pasta malzemeleri satan yerlerde bulabilirsiniz.

eğer az figür yapacaksanız normal şeker hamuru hazırlayıp pastanızı kapladıktan sonra kalan hamurunuza tylose-c ekleyerekte modelleme hamurunuzu yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: