29 Aralık 2009 Salı

FRANSIZ GANAJ

240 gr çikolata
125 gr. süt
60 gr. krema
4 yemek kaşığı(60 gr.)tereyağ


süt ve kremayı kısık ateşte kaynamasını izin vermeden iyice ısıtıyoruz ocaktan alıp içine kırdığımız çikolataları ekliyoruz 30 saniye bekleyip karıştırıyoruz
mikserle yağlı bir görünümü yakalayana dek çırpıyoruz daha sonra azar azar oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağı 2-3 seferde kremaya ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.

buzdolabında 10 dk bekledikten sonra çıkartıp tekrar çırpıyoruz 10 dk da bir çıkartıp çırpıp geri buzdolabına koyuyoruz

bu işlem 4 -5 defa yapılıyor önce sıvı bir halde oluyor korkmayın daha sonra krema halini alıyor tadı güzel.


AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: