29 Aralık 2009 Salı

ÇİKOLATA ŞEKER HAMURLU PASTA

PANDİSPANYA:
1 su bardağı toz şeker
5 adat yumurta
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
(dilerseniz 1 çorba kaşığı kakao)

yumurtayı ve şekeri karıştırma kabına alıyoruz mikserle köpürtüyoruz(isterseniz kakaoyu burda ekleyebilirsibiz) unu ve kabartma tozunu koyup cırpmaya devam ediyoruz (unu sıvı bir kek kıvamını yakalayana kadar azar azar koyarsanız fazla un koymamış olursunuz.)yağlanmış orta boy bir kak kalıbına (ben kalp kek kalıbı kullandım)döküp 170 derecede 35 40 dk pişiriyoruz (kürdan kontrolü yapmayı unutmayın her fırında aynı sürede pişmeyebilir)
kek piştikten ve soğuduktan sonra 2 veya 3 kata kesebilirsiniz.


ÇİKOLATALI ŞEKER HAMURU
1 çorba kaşığı toz jelatin
1 çorba kaşığı su
2 çorba kaşığı glikoz
250 gr. pudra şekeri
60 gr.bitter çikolata
2 çorba kaşığı kakao


HAZIRLANIŞI:
Jelatini su ile birlikte kısk ateşte berrak bir renk alana kadar ısıtalım.içine 1 tatlı kaşığı glikozu ekleyelim bir süre daha ısıtalım bu karışım kaynaştıktan sonra pudra şekerinin içine koyalım.
Benmari usulü erimiş çikolatayı ve kakaoyu ilave edip hamur haline gelena kadar yoğuralım.
Daha sonra merdane ile açıp pastanın üstünü kaplayalım.
Pasta üzerini süslemek için yapacagımız figürleri süsleme cikolatası ile yapalım.

SÜSLEME ÇİKOLATASI:

130 gr.kuvertür çikolata
2 çorba kaşığı glikoz

HAZIRLANIŞI:
Çikolatayı benmari usulü eritin ve glikozla karıştırıp hamur haline getirin.Buzdolabında sertleşene kadar bekletin.Artık figür yapımı için kullanabilirsiniz.



güzel bir pasta tarifi yapılışını görsel olarak yakın zamanda ekleyeceğim.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: