29 Aralık 2009 Salı

BUTTERCREAM

vereceğim tarif şeker kaplama pasta için bir kaplama kreması şeker hamuru kaplama pasta yaptığınızda şekerin alt katmanını yani pastanın son kremasını normal krem şantili kremalarla yapamıyoruz şeker hamurunu eritiyor çünkü.

bu kaplamayı yapmah için bir cok alternatif var ganajla kaplayabilirsiniz (bloglardan okudugum ama denemediğim) bal ile kaplayabilirsiniz.
birde buthercream yapabilirsiniz tarifini veriyorum

125 gr. tereyağ(tuzsuz)
250 gr. pudra şekeri
2 çay kaşığı kaynamış su

yağı oda sıcaklığında beklettikten sonra mikserle cırpıyoruz kıvamı krem halini alınca pudra şekerini ve suyu ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz

ve buthercream ınız hazır pastanızı ince bir tababaka halinde kaplayabilirsiniz.

kolay gelsin...

Hiç yorum yok: