13 Ocak 2010 Çarşamba

EMİNÖNÜ-ŞEKER HAMURU GÜL




merhaba bu pastacılık işi cok sardı beni dün eminönüne gittim malzeme almak için eminönünde meydanın karşısında oyuncakcılar var oradan ilerlerseniz ve soldan  ilk sokağa saparsanız bu yol üzerinde birkaç pasta malzemeleri satan dükkan var aradığınız her şeyi o mağazalardan bulabilirsiniz.

ben hepsini dolaştım adları cok iyi bilinen 1-2 mağaza var cok büyükler her çeşit pasta malzemesi var ama bana soğuk geldiler ilgi alaka pek yok yeni başlayan biri için aletlerin neye yaradığını öğrenmek gerekiyor mesela onlardan birinden nokta nokta işaret bırakıyor sandığım bir alet kesici cıktı 20 tl de para verdim boşuna anlayacagınız büyük dükkanlarda ben ilgi göremedim.lakin o hizada kahve dünyasının yanından sola dönünce ilk dükkan coşan ticaret var ben oradan cok memnun kaldım.oradaki bayan hem pasta yapımından anlıyor hemde önerilerde bulunuyor fiyatları da diğerlerine göre makul. çiçek pastamı oradan aldığım kalıplarla yaptım çiçekler cok güzel hayalgücünüzle daha neler yapabilirsiniz.biraz öncede gül yaptım yapanlar bilir kolay gibi görünsede gül yapımı zordur. resimde gördüğünüz gülü o kalıplarla yaptım 30 parcalık bir set cok kullanışlı coşkun ticarete teşekkür iyorum daha bir sürü malzeme aldım silpat mesela olmazsa olmazlarındanmış şeker hamuru pasta yapımının silpat silikondan yapılmış kalınca bir yağlı kağıt gibi edyıkayıp yıkayıp kullanıyorsunuz en önemlisi hamurunuz hiç yapışmıyor bu sayede fazla nişasta kullanmamış oluyorsunuz.benim için cok eğlenceli bir gündü daha alınacak okadar cok şey varki...

4 yorum:

efsun dedi ki...

Meralcim, 2009 yazinda Istanbula geldim ve Arkadasimin oglunun dogum gunu icin pasta yapmam gerekiyordu, tabi yanimda malzemeleim olmadigi icin o dedigin yerleri bende dolastim.. Ilk soyleyecegim sey fiyatlar acaip pahalliydi, Amerikada aldigim seyleri orda kat be kat fazla fiyatla gorunce kucuk dilimi yutacaktim dogrusu, birkac malzeme icin bir suru para verdim hic unutamiyorum..
Amerikayi sirf bu yuzden cok ozledim desem yalan olmaz :-)
Bir daha yolumun oralara dusmesini hic istemem dogrusu, kotu bir tecrubeydi :-(
Seker hamurundan gulune gelince de cok sirin olmus, zamanla elin alistikca cok daha iyilerini yapacaksin guven bana :-)
Opuyorum
sevgiler

meral cebeci dedi ki...

merhaba efsun yorumun için cok teşekkür ederim fiyat konusunda cok haklısın burada kartel oluşmuş 1 lira aşagıya bile çekmiyorlar fiyatları bende ebaydan ve amerikadan pasta malzemeleri satan sitelerden bakıyorum fiyatlar gayet makul wiltonun sitesinde bir malzeme 3-5 dolar iken burada fiyat 40-50 liraya cıkıyor malesef wiltonda türkiyeye göndermiyor elimiz mahkun anlayacagın türkiyede ki satıcılarda bundan faydalanıyorlar sanırım.

öptüm görüşürüz..

Unknown dedi ki...

Herkes silikon kalıpların fiyatlarından şikayetçi sanırım. Yeni bir site buldum ve sizinle paylaşmak istiyorum. www.sekersus.com 'da silikon şeker hamuru ve çikolata kalıplarına ulaşabilirsiniz. Hiçbir yerde olmayan birçok model var ve fiyatları oldukça uygun. Sadece iletişim numarasını arayın ve site sahibi bayana ulaşın. Size her konuda yardımcı oluyor.
Herkesin emeğine sağlık.

Adsız dedi ki...

bende şeker hamuru yapmak istiyorum nolur biri bana tarif versin kızımın doğum günü pastasını kendi ellerimle hazırlamak istiyorum