24 Ocak 2010 Pazar

BADEM EZMESİ ( ALMOND PASTE )






283 gr (10 oz.) soyulmuş taze badem
283gr (10oz.) pudra şekeri
140gr (5 oz.) toz şeker
1/4 cup glikoz
1 cup su

su ,şeker ve gilikozu bir tencereye koyun karıştırarak pişirin kaynadıktan sonra 5 dk daha devam edin
altını kapatın ve soğumaya bırakın.

bademleri elektirikli mikserle veya mutfak robotuyla  iyice un haline gelene kadar inceltiyoruz
un  gibi olmalarına dikkat edin eğer bulabilirseniz çekilmiş halde badem unu diye satılanlarından temin edin.
pudra şekerini ekleyin ve çekmeye devam edin 1-2 dk yeter bademin yagı biraz şekere geçsin
yeter.soğuttuğunuz şurubu yavaş yavaş badem ve pudra şekeri karışımına dökün ve karıştırın.

badem ezmeniz hazır.
isterseniz streç filme sarıp dolapta soğutun ve dilimleyerek servis yapın
yada benim gibi marzipan yapımında kullanın


afiyet olsun...

3 yorum:

Işıl dedi ki...

selam seker hamuruyla bı seyler yapmak ıstiyorum kolay bı seker hamuru tarıfın varmı

meral cebeci dedi ki...

ışılcım merhaba malesef bende yok ama ayşe yamanda marshmallowlarla yapılan bir tarif var ama ben marshmallow bulamadım marketlerde
birde marzipanla kaplayabilirsin tadı cok güzel ama renklendirmesi biraz zor figür yapmak için ideal

Adsız dedi ki...

cok aramıştım tarifi saol