22 Şubat 2010 Pazartesi

KOLAY ISLAK KEK (MAYONEZLİ)



bugün denediğim bir tarifi vereceğim size harika bir tarif ve tadı muhteşem hani keki yapıp ıslattığımız ıslak kek varya onun ıslatılmadan olanı şimdiden 3 dilim yedim tadını tarif bile edemem deneyin bayılacaksınız.
evet içinde mayonez var ne işi var orada dediğinizi duyar gibiyim ama mayonez kekin yumuşaklığını sağlıyor.bu malzemeler 32 caplı kek kalıbı için kek kalıbınız küçükse ölçüleri yarıya indirip kullanın.
önemli ipucları. fırınınızın kapağını kesinlikle açmayın tarifte 25 dk diyor pişme süresi için ama benim fırınım 40dk da pişirdi ilk 25 dk hiç açmayın fırını cok sıvı bir tarif olduğundan kekiniz sönebilir.


4 büyük yumurta
2 cup şeker (cup bardak eşdegeri için buraya bakın)
1+1/4 cup +2 tablespoon mayonez
1 tablespoon vanilya ekstresi(veya 1 paket şeker vanilin)
1+1/2 cup un
1/4 teaspoon kabartma tozu
2 teaspoon karbonat
1/2 teaspoon tuz
1/4 cup +1 tablespoon toz kakao
1+1/2 cup su


fırınınızı 175 dereceye ayarlayın ısınadursun
yumurtayı ve şekeri iyice cırpın.vanilya yı içine katın.diğer tarafta kuru malzemeleri (un kakao kabartma tozu karbonat ve tuz)karıştırın ve elekden geçirin.cırpılmış yumurtaların içine yarısını katın daha sonra suyun yarısını ekleyin ve cırpın kuruları ekleyin ve yine kalan suyu ekleyin ve cırpın. cok sıvı bir karışım elde edeceksiniz eğer kalıbınız teflon değilse altına yağlı kağıt serin.karışımınızı dökün ve fırına verin.


karışımınız şu şekilde görünecek

Hiç yorum yok: