17 Kasım 2009 Salı

ŞEKER HAMURU YAPILIŞI

ŞEKER HAMURU YAPILIŞI



Geldik hamurumuzun yapımına:tarif hanimiş sayfasındaki Colette Peters tarifinden;

Colette Peters Amerikalı çok ünlü bir pasta dekoratörü. Bu konuyla ilgili yazdığı 5 adet kitabı var, halen kendi kurduğu şirketinde pasta yapmayı sürdürüyor ve çeşitli eğitimler veriyor. Aşağıdaki tarif 22 cm çaplı bir pastayı kaplayacak miktardadır.


900 gr elenmiş pudra şekeri (el sıcaklığına ve oda sıcaklığına duyarlıdır +-50 - 100 gr farkeder güzel bir hamur olunca pudra şekeri eklemeyi bırakın)
 60 ml su
3 tatlı kaşığı toz jelatin
170 gr (125 ml) glikoz(yoğunluğu fazla olduğundan ölçü kabı yerine bulabilirseniz hassaz tartı kullanın)
4,5 tatlı kaşığı gliserin

Jelatini bir tasa koyun ve üstüne suyu ekleyip karıştırın. En az 5 dakika öylece kalsın, bu süre içinde şişecek. Sonra benmaride başka bir kapta kaynayan suyun üstünde, ikinci bir kapta jelatini ısıtın. Şeffaf bir renk alacak ve tamamen eriyecek. Ateşten alın, içine glikoz ve gliserini koyun ve benmaride mümkün olduğunca ısıtmaya devam edin. Çok sıcak olacak ama kaynamamalı. Kaynarsa jelatin özelliğini kaybeder. Pudra şekerinin yarısını tezgaha dökün ve ortasında bir kuyu açin elinizle. Bu kuyuya jelatin ve gliserinli sıvıyı dökün azar azar kalan pudra şekerini ekleyin. Düzgün, yumuşak ve şekil verilebilir, merdane ile açılabilir kıvama gelinceye kadar elinizle yoğurun. Hava almayacak şekilde sıkıca sarın ve en az 8 saat oda ısısında bekletin.



önce jelatini suya koydum şöyle bir görüntüsü var:



daha sonra benmari usulu ocağa koydum.eridikten sonra diğer malzemeleri ekledim bu bölümü video olarak yayınlıyorum.




Hepsini karıstırıp tekrar ısıttıktan sonra pudra şekeriyle birleştirdim.




Daha sonra yoğurmaya başladım.





Yoğurma işlemi bittikten sonra strech filme sardım.




Artık beklemeye basladım 1 gün beklerse daha iyi oluyormuş.
Yarın pastayı ve süslemesini bitireceğiz.

Görüşmek üzere...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

meral hanm bişey sormak istiyorum bu şeker hamurumuz beyaz oluyo içine gıda boysı koyabiliyoruz değilmi , birde birşey daha var ne kadr sürede tüketmemiz gerekiyo ,bzdolabındamı yoksa oda ısısındmı.. şimdiden teşekkürler.