Güzel bir tarif özellikle seker hamuru kaplamadan önce düz bir zemin hazırlıyor kapladığınızda pastanız daha şekilli oluyor hemde hataları kapatabiliyorsunuz
unutulmaması gereken bit nokta: yumurta akı kullanıldığından 2 gün içinde tüketilebilecek pastalara kullanın
ben yumurta akı ile olan tarifi ve marketlerde satılan pastorize yumurta aklarıylada deneyeceğim onlarıda burda paylaşırım
gelelim tarife
BUTTER CREAM
125 gr yumurta akı (bir yumurtanın akı ortalama 30 gr geliyor 4 yumurta akı yeter sanırım)
250 gr pudra şekeri
250 gr oda sıcaklığında bekletilmiş doğranmış tereyağ(tuzsuz)
cam bir kaseye yumurta aklarını ve pudra şekerini ekliyoruz
benmari usulü ocak üstünde su dolu bir kabın üstüne kasemizi koyuyoruz ben mari usulü karıştırmaya başlıyoruz
pudra şekeri eriyinceye kadar devam ediyoruz
daha sonra önce düşük ayarda sonra yüksek ayarda cırpıyoruz (uzun sürüyor merak etmeyin)
katılaşmaya başlayınca yavaş yavaş tereyagı ekliyoruz ve iyice katılaşıncaya kadar cırpmaya devam ediyoruz
20-25 dk kadar sürüyor
içine aroma katarak zenginleştirebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder