9 Mart 2010 Salı

PEKMEZLİ TENCERE KEKİ



evet ankara tariflerine devam bu kek cok güzel hemde kolay içinde şeker yerine pekmez var annemin komşusu serpil hanımın tarifi hemen malzemeleri veriyorum.


2yumurta
yarım su bardağı pekmez
yarım su bardağı sıvı yağ
bir buçuk su bardağı un
kabartma tozu

yumurtayı cırpıp pekmezi ekliyoruz sıvı yağı da ekleyüp cırpmaya devam ediyoruz.daha sonra unu ve kabartma tozunu ekliyoruz görüntü şöyle oluyor
karışımları küçük kaselere yoksa cay fincanlarına 1 yemek kaşığı (yanlış okumadınız 1 yemek kaşığı tencerenin üzeri örtüldüğünden kabaracak fincanın dışına taşabıyor o nedenle az konuluyor.)
karışımdan konuluyor tencereye diziliyor bu tariften 8-10 fincan kek  cıkıyor  tencereye kaynamış su ilave ediliyor görüntü şöyle

daha sonra üzerine temiz bir bez yada havlu  ve tencerenin kapağı kapatılıyor

kısık ateşte 35 40 dk pişiriliyor kürdan kontrolü ile pişip pişmediğini anlayabilirsiniz




piştikten sonra bu şekilde görünüyorlar yumuşak ve nemli bir kek ben bununla küçük şeker kaplamalı dolgulu pastalar yapmayı düşünüyorum
yapınca hemen paylaşacagım

afiyet olsun

2 yorum:

Bizimkisi Masal gibi biraz... dedi ki...

Çok yararlı ve güzel bir site
acaba özel günler için sipariş alıyor musunuz?

meral cebeci dedi ki...

teşekkür ederim su aralar sipariş almıyorum ama daha sonra alacağım sitemde yayınlarım zamanını
beğenmenize cok sevindim