26 Ekim 2010 Salı

25 Ekim 2010 Pazartesi

BABY SHOWER PARTY

Uzun heyecanlı bir koşuşturmanın ardından yazıyorum bu yazıyı Sevgili arkadaşımız tuna nın ikiz bebeklerini beklerken ona hazırladığımız baby shower partisinden sonra herkes heyecanla resimleri bekliyor ve ben tüm party detaylarını yayınlıyorum Öncelikle tabiki pastam ;)

Tuna nın ne giyeceğinden habersiz aynı tarz bir elbise giydirmişim pastama cok güzel bir süpriz oldu hem benim hemde tunacığım için pastamın keki benim klasik havuçlu kekim içierisinde muz ve fıstık krokan var fıstık seçmemin sebebi tabiki yeğenlerimizin fıstık gibi olmaları (doğmadan biliyoruz cünkü arkadaşımızda bir fıstık :))(şekil 1A)


                                                                     şekil 1A

 Pastanın hazırlama asamalarını resimledim bir gün önceden keki ve kremayı hazırlayıp pastayı yaptıktan sonra kaplamayı yapmak için 1 gün dolapta beklettim kreması için bitter çikolatalı ganaj kullandım.









 VEEE KARŞINIZDA HAMİLE PASTAM (Pregnant Cake)








                                                          Buda pasta kesim aşaması :))






partinin diğer aşamalarını zamanla yayınlayacağım saat cok geç olmuş bekleyin sırada bez pastam var yarın görüşmek üzere :))

10 Ekim 2010 Pazar

SÜNGER BOB

Uzun bir aradan sonra tekrar dondum pasta dunyasina.Dogum iznim bitti ve ise tekrar basladim tabi uzun bir izin oldugundan adaptasyon surecide uzun oldu haliyle.

Herseyi yoluna koyduktan sonra cok severek ve ozlemle bu pastami yaptim.
Pasta arkadasimin istegi uzerine light urunlerle yapildi krem santi ve tereyagli krema kullanmadim. Onlarin yerine light sut ve sivi yag ile hazirlanan kek ve hafif bir krema hazirladim.en ust tabaka olarak da yine light cikolata dab hazirlanmis ganaj krema surdum.
Her nekadar arkadasim zahmet olmasin diye basit bir tasarim istesede arinc' in sunger bobu nekadar cok sevdigini bildigimden uzerine kucuk bir sungerbob kondurdum.

Bakalim begenecekmiziniz?